مسجد جامع ششناو تفرش در زمان قاجار يكي از حوزه هاي مهم تدريس علوم ديني به شمار مي رفته است و هم اكنون بعد از گذشت قرنها محل اجتماع انسانهايي است كه با حضور در اين مسجد گلبانگ وحدت را سر مي دهند.
به گزارش خبرگزاري شبستان از اراك ، اين مسجد در قرن ششم در دوران سلجوقيان احداث گرديده و مشتمل بر مقصوره ، شبستان ، ايوان و صحن است .
نگارنده پژوهشگر گنجيه آثار قم معتقد است ، مقصوره مسجد جامع ششناو بر فراز قبر محمد محدث از نوادگان امام حسن عسگري (ع)واقع شده است كه وي در زمان خلافت متوكل عباسي و سخت گيري هاي او در مورد سادات علوي با دو برادر خود به ايران كوچ مي كند و نخست در ابيورد و سپس به قم و بعد به تفرش عزيمت مي كند.
در اواخر قرن دوم هجري در دوره غيبت صغري در تفرش فوت مي كند و به ظن قوي مقصوره مسجد جامع ششناو بر فراز قبر او ساخته شده است .
مقصوره مسجد ششناو از بناهاي باستاني و تاريخي ايران بوده كه بر فراز آن گنبدي كلاه خودي به سبك گنبدهاي عصر سلجوقيان تماماًبا آجر ساخته شده است .
در قسمت شمالي باختري صحن مسجد جامع ششناو نيز مناره اي به قطر سه متر و بلندي بيست متر با پلكاني پيچ در پيچ از داخل قرار دارد و در غرب آن حسينيه بزرگي با حجرات متعدد ساخته شده است .
اين مسجد در زمان قاجار علاوه بر محل برگزاري نماز جمعه يكي از حوزه هاي مهم تدريس علوم ديني به شمار مي رفته است و هم اكنون بعد از گذشت قرنها محل اجتماع انسانهايي است كه با حضور در اين مسجد گلبانگ وحدت را سر مي دهند.